Uncategorized

Ett slut på pandemin

Ny vecka och jag har haft en väldigt tuff helg privat. Jag fick ett samtal i fredags att det inte är bra med min mina morföräldrar och att jag borde åka och säga hejdå. 

Hela året som har varit sköljde över mig eftersom jag inte kunnat träffa mina morföräldrar mer än över FaceTime sedan jag var där senast på nyårsafton förr året… (något som säkert många av er känner igen). De fick sin andra spruta för två veckor, vilket kändes så skönt! Man har ju längtat efter att få kramas i över ett år. Men i söndags så blev opa väldigt dålig efter att ha tappat drygt en liter näsblod. Så han hamnade på sjukhus.

De är 95 i år så de har levt ett fantastiskt långt friskt liv och gått genom allt tillsammans. De träffades under andra världskriget! Men det känns ändå så tråkigt att bli snuvad på deras sista friska år. 

Men vi får ser hur det blir. Jag tror att dem båda repar sig! 
På tal om vaccin så jobbar Sean med ett superfint projekt för att hjälpa till att bromsa pandemin.Medan vi får vaccinet “gratis” ser det inte likadant ut överallt i världen. Över 2 miljarder människor lever i länder som inte har möjlighet att vaccinera sin befolkning. Inte ens sin sjukvårdspersonal. Därför har Seán och ett gäng andra fantastiska personer ideellt skapat organisationen Vaccine Forward. De samlar in medel för att de 92 fattigaste länderna i världen ska kunna köpa vaccin. Det här är verkligen viktigt! Om vi ska kunna bromsa pandemin, måste det göras på ett globalt plan. Annars kan fler mutationer utvecklas och återigen kan viruset spridas över världen.
Ingen är säker förrän alla är säkra.

Jag vill verkligen uppmana alla till att donera till Vaccine Forward. Att vi tillsammans stoppar viruset är ett måste för att vi ska slippa genomlida fler hemska år. Inte få träffa sina äldre, sina vänner, sina kollegor och resa fritt igen. Gå in på vaccineforward.com och välj antalet vaccindoser ni vill donera. Nu har vi alla chansen att hjälpa andra i nöd och det måste vi göra för att få ett slut på eländet.

Gå in här och donera.10 Comments

 • Sigrid

  Jag jobbar inom vården och hade en patient som kom in med samma sak. Han var 90 år gammal och hade precis fått blodförtunnande, en månad innan. Han inhalerade blodet han blödde från näsan, och blev lite instabil i blodtryck och puls – men! Han mådde prima efter att man hade fått stopp på blödningen och gett honom lite extra blodtransfusion, samt övervaka honom över något dygn.

  Hoppas att du får komma dit och krama om om dina morföräldrar. Jag ska göra detsamma för första gången på över ett år under morgondagen med mina farföräldrar. Vi har plockat fram Cavan, och jag har lagt den på kylning. Stora styrkekramar till dig. Du inspirerar och glädjer mig alltid Margaux. <3

 • Kristina

  Vilken fin bild på dig och Opa! Han ser ut att njuta av livet och det hoppas jag han får fortsätta med ett tag till. Glad påsk till er alla! 🐥

 • Amanda

  Såg precis din senaste video där du och Sean pratar om foliehattar och näthat. Jag är ingen hater(jag respekterear dig och älskar dig som person) Men jag ville bara förtydliga att troll/haters och foliehattar är två helt olika saker och de har ingen koppling med varandra. Namnet foliehattar är ju bara en label då man dömer andra för deras tro och handlingar. Alla foliehattar förnekar inte virusets existens. De är inget hot som media säger utan de vill endast upplysa och sprida information till andra. Visst det kanske inte var det bästa att demonstrera i dessa tider men å andra sidan så möter man ju folk i mataffären och på tunnelbanan och då är det inomhus(om inte mer smittspridning där). Som sagt alla får stå för sina egna val, man kan inte tvinga folk att leva på ett visst sätt eller att vaccinera sig. Alla har olika åsiker. Det kallas fri vilja. Ville bara dela detta perspektiv, du behöver inte hålla med mig!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *